با توجه به روند رو به افزایش گازهای گلخانهای و تغییرات اقلیمی، حفاظت از محیط زیست و کاهش تولید گازهای گلخانهای از اهمیت بسیاری برخوردار است. یکی از راهکارهای مؤثر در این زمینه، کاهش مصرف سوختهای فسیلی و بهرهوری بیشتر از منابع انرژی پاک به منظور کاهش آلودگی هوا و حفظ محیط زیست است.
سیستم دیزلی در دامپتراکها، یکی از مصارف بزرگ سوخت فسیلی است که باعث تولید مواد آلاینده مختلفی مانند دیاکسید کربن، نیتروژن اکسیدها و ذرات معلق در هوا میشود. در عوض، سیستم ترولی با استفاده از برق به عنوان منبع انرژی، به عنوان یک راهکار پاک و پایدار معرفی شده است. با تبدیل دامپتراکها به سیستم ترولی، میتوان به طور قابل توجهی مصرف سوخت و انتشار آلایندهها را کاهش داده و بهرهوری تولید را افزایش داد. همچنین، استفاده از سیستم ترولی در دامپتراکها، میتواند به صورت مستقیم به کاهش هزینههای سوخت برای کارخانجات و سایر صنایع کمک کند.
این سیستم بین 30 تا 40 سال سابقه دارد و در آفریقا جنوبی مورد استفاده قرار میگرفته است. این سیستم اساسا از خط برقهای بالای سر استفاده میکند تا به سیستم الکترونیکی درایو دامپتراک نیرو برای حرکت بدهد. این سیستم باعث افزایش قدرت درایو میشود. به عنوان مثال یک موتور دیزل میتواند 2700 اسب بخار قدرت تولید کند که با سیستم ترولی میتوان به دوبرابر این مقدار دست یافت. این افزایش قدرت باعث افزایش سرعت تا بیشتر از 80 درصد میشود. همچنین حمل بار در سربالاییها معموالً 70 تا 80 درصد از کل مصرف سوخت یک دامپتراک را تشکیل میدهد. این سیستم باعث کاهش سوخت دیزل تا 20 درصد میزان قبلی خود میشود. و در نتیجه به طور کلی باعث افزایش بهرهوری میشود.
موتورهای دیزل پس استفاده به اندازه 1 میلیون گالن سوخت نیاز به بازسازی دارند. با استفاده از سیستم ترولی و کاهش سوخت مصرفی میتوانیم عمر مفید این موتورها را بیشتر کنیم. به عنوان مثال میتوان عمر بازسازی موتورها را از 5 سال به 6 تا 7 سال افزایش داد.